Uraganke oduvale konkurenciju - gledamo ih u finalu Evrovizije

U toku je drugo polufinalno veče Evrovizije u Roterdamu, a naše predstavnice Hurricane uspele su da se izbore za finale u ovom takmičenju.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.05.2021.

20:31

Default images

22.58

Naše predstavnice osigurale su mesto u finalu na Evroviziji. Među ostalim predstavnicima koji su prošli dalje su San Marino, Island, Albanija, Švajcarska, Grčka, Bugarska, Moldavija, Portugal i Finska. 22.53

Ako ćemo suditi po lajkovima na Tviteru na zvaničnom profilu Evrovizije, naše Uraganke definitivno su favoriti ove manifestacije 22.50

Sada se predstavljaju države "Velike petorke", kojima je garantovano mesto u finalu. Barbara Pravi predstavlja Francusku, Denis Njumen Veliku Britaniju, a Blas Kanto Španiju, a na prvoj polufinalnoj večeri imali smo priliku da vidimo predstavnike Nemačke, Italije i Holandije kao domaćina manifestacije. 22.40

Glasanje je zvanično završeno. 22.22

Videli smo svih 17 nastupa, ali samo 10 može da se plasira u veliko finale. Glasanje je počelo. 22.21

Danska je vratila malo veseliji tempo na Evrovizijsku binu. Pesma "Øve Os På Hinanden" ima disko i šlager prizvuk i izvodi je grupa Fyr Og Flamme. Oni su ujedno poslednji koji se predstavljaju na drugoj polufinalnoj večeri. Glasanje uskoro počinje.
Foto: EPA-EFE/SANDER KONING / POOL
22.18

Verovatno najlepša balada ove godine stiže iz Švajcarske. Gjons Tirs predstavlja ovu državu pesmom "Tout l'Univers" i oduševljava publiku svojim vokalnim sposobnostima.
Foto: Profimedia
22.15

Letonija je pokušala da donese budućnost na binu "Ahoj arene". Pevačica Samanta Tina je elektronskom pesmom "The moon is rising" branila boje svoje države, a njeni plesači izgledali su kao protagonisti SF filma.
Foto: Profimedia
22.08

Finska je odlučila i ove godine da pošalje "žestoku" numeru. Bend Blind Channel predstavio je svoju zemlju alternativnom metal pesmom "Dark Side". Podsetimo, Lordi su pesmom "Hard rcok Hallelujah" 2006. godine donela pobedu Finskoj.
Foto: EPA-EFE/ROBIN VAN LONKHUIJSEN
22.03

Ostalo je još pesama do kraja, a sledeća na redu je predstavnica Bugarske Viktorija, sa nežnom pesmom "Growing up is getting old". 21.58

The Black Mamba će svojom specifičnom bojom glasa pokušati da dođe do finala pesmom "Love is on my side" i da ponovo donese pobedu Portugalu.
Foto: EPA-EFE/ROBIN VAN LONKHUIJSEN
21.52h

Anžela Peristeri predstavila je doslovno boje Albanije pesmom "Karma" - prvim taktovima na bini su dominirale crvena i crna boja, da bi kasnije vizuali dominantno bili nevreme ili oblaci. Ona je jedna od retkih učesnica Evrovizije koja peva na svom jeziku.
Foto: Profimedia
21.46h

Naše Uraganke upravo su razmrdavale binu u Roterdamu. Ovom pesmom postale su pravi sinonim za žurku, navode strani mediji. Na crno-beloj bini punoj lasera, Sanja, Ivana i Ksenija su imale neverovatno zahtevnu koreografiju i nisu imale veće primetne greške.
Foto: Profimedia
21.43h

Predstavnici Islanda, grupa Dadi ok Gagnamagnit, nažalost nije imala mogućnost da nastupi ove večeri jer je jedan član grupe zaražen koronavirusom.

Njihov nastup zapravo je snimak sa njihove generalne probe, a izvode pesmu "10 years".

Članovi ove grupe sede u svom grin rumu.
Foto: EPA-EFE/ROBIN VAN LONKHUIJSEN
21.38.h

Moldavija se predstavila pop-elektro pesmom "Sugar", koju je izvela Natalija Gordienko.

21.30h

Inspirisana zvukom 80-ih, pesma "The Ride" pevala Rafala pokušaće da dovede Poljsku do finala Evrovizije.
Foto: Profimedia
21.26h

Vinsent Bueno prvi je Filipinac koji je učestvovao na Evroviziji u čitavoj istoriji ovog takmičenja, i pesmom "Amen" predstavljao je Austriju.

Grčka predstavnica Stefanija predstavila je svoju zemlju pesmom "Last Dance". Ona je najmlađa predstavnica na ovogodišnjoj Evroviziji.

Njen nastup je bio posebno interesantan zbog različitih specijalnih efekata koji su bili potpomognuti grin skrinom i "nevidljivim" plesačima. Estonija nastupala je sledeća i malo spustila tempo San Marina. Uku Suviste je predstavio Estoniju pesmom "Lucky one", a odmah potom boje Češke branio je Beni Kristo numerom "Omaga".
Foto: Profimedia
Čast da otvori večerašnje takmičenje pripalo je pevačici Senit koja predstavlja San Marino.

Pevačica je i 2011. godine predstavljala ovu državu. Njoj se na pesmi "Adrenalina" pridružio reper Flo Rida. U drugoj polufinalnoj večeri nastupaće 17 zemalja koji će pokušati svojim numerama da dospeju do finala ovo muzičkog takmičenja.

Hrvati navijaju za Uraganke: "Osvetite Albinu"

Zemlje koje se večeras nadmeću su: Island, Poljska, San Marino, Danska, Grčka, Albanija, Gruzija, Estonija, Švajcarska, Austrija, Finska, Češka, Moldavija, Bugarska, Portugal i Letonija.
Foto: Profimedia
Predstavnice Srbije, grupa Hurricane, takođe nastupaju večeras, i predstavljaju našu zemlju dens pesmom "Loco Loco".

Nastavak Evrovizije: Srbija peva deveta; Albina i dalje glavna tema; šta kažu kladionice?

One će nastupati devete po redu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

355 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: